ADVIES

Bij de groenteman kunt u terecht voor al uw vragen over groenten en fruit. Want naast de beste producten biedt de groenteman u nog iets anders, namelijk aandacht en advies. De groenteman is uw persoonlijke voedingsadviseur. Hij helpt u bij het maken van gezonde, lekkere, verantwoorde en verrassende keuze. Advies en persoonlijke aandacht bij de groenteman zijn heel normaal. Deze vakman kan u echt alles vertellen over zijn producten!

NIEUWS & TIPS

Bittere nasmaak

Het ‘spruitjesseizoen’ loopt van oktober tot maart en de winterse maanden zijn het meest geschikt om deze groene kooltjes te verorberen. De smaak verandert naargelang de periode: in het begin van het seizoen proeven ze bitterder, tegen de lente worden ze zoeter.

Goed voor de ogen

Worteltjes zijn goed voor de ogen, dat vertelt elke moeder haar kind. En het zal je misschien verbazen, maar ze heeft meer dan gelijk. Wortelen bevatten namelijk vitamine A en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de ogen. Een tekort kan leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht. Een halve wortel per dag is al voldoende voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook volle zuivelproducten, boter, zoete aardappelen, lever en vleespompoen zijn rijk aan vitamine A.

Boordevol vitamine C

Een nieuw jaar is aangebroken en na al het eten zijn we wel toe aan een gezond begin van het jaar 2019. De sinaasappels zitten boordevol vitamine C. Daarnaast maakt de geur van sinaasappels het stofje serotonine in je lichaam aan. En juist van dit stofje wordt een mens ontzettend vrolijk. Kortom: alleen al van het ruiken van sinaasappels kun je zó uit je winterdip stappen. Nóg een reden om wat oranje sap in huis te halen, dus.

Feestelijke menusuggestie

Zin in de smakelijke feestdagen? Laat u zich eens inspireren door uw groentespecialist. Met de beste ingrediënten, smaakvolle recepten en persoonlijk advies van uw groentespecialist bereidt u een smakelijk en culinair diner tijdens de feestdagen.

Bijgerecht

Stoofperen zijn een traditioneel en oer-Hollands gerecht. Je kunt stoofperen niet rauw eten. Gekookt zijn ze echt heerlijk! De kleur zegt echter weinig over de smaak. De meeste stoofperen zijn na een uurtje al gaar, maar nog niet op kleur. Pas na circa 3 uur zijn de meeste roze en na 6 uur donkerroze. Vraag je groentespecialist naar een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen. Hiermee zit je altijd goed.

Rauw op z’n lekkerst

Wist je dat roodlof een kruising is tussen witlof en radicchio? Het heeft een zachte, zoete smaak. Je kunt roodlof in salades of wok- en ovengerechten gebruiken, maar toch is het rauw op z’n lekkerst en behoudt het zijn knapperige bite. Let er wel op dat de kropjes stevig en gesloten moeten zijn. De bladeren mogen geen bruine randjes hebben. Kleine stronkjes zijn meestal van de beste kwaliteit. Vraag uw groentespecialist voor meer informatie.

De zoete geur

Weet je dit al over de ananas? Wil je weten of de ananas rijp is? Dan kun je er het best aan ruiken. Een zoete geur betekent meestal dat je een lekkere, zoete ananas te pakken hebt. Een ananas bestaat eigenlijk uit allemaal kleine besjes die aan elkaar zijn gegroeid. Als je de bovenkant van de ananas in de grond plant, kan er een nieuwe plant uit groeien. Bewaar een ananas wel buiten de koelkast. Losse stukjes of schijven kunnen wel het beste in de koelkast bewaard worden.

Appeltjes van oranje

In Nederland eten we massaal mandarijnen. In de winter komen ze vooral uit Spanje en Marokko. Wist je dat mandarijnsap een uitzonderlijke smaak geeft aan marinades? Zeker het proberen waard. Bewaar mandarijnen op een koele plaats. Zo behouden ze hun smaak en voedingswaarden.

Power groente

Rode kool is een echte ziekteremmer en bevat heel veel voedingsstoffen. Deze beschermen je tegen schade en veroudering. Super fijn natuurlijk! Eet je in de wintermaanden wat extra? Dan helpt het je ook om die vervelende verkoudheid of zelfs griep tegen te gaan! En ze zijn het allerlekkerst bij de groentespecialist!